• Isporuka kurirskom službom, platite pouzećem, u bilo kom mestu u Srbiji.

10 stvari za uspešan početak nedelje

DATUM OBJAVE: 05. 12. 2016

Šta uraditi za BEZ-STRESNI PROLAZAK KROZ JEDNU RADNU NEDELJU

Ponedeljak može biti najstresniji dan u nedelji ali potrudite se da tako ne bude.Lepo bi bilo da u ponedeljak budete sveži i opušteni za nadolazeću nedelju.

Evo nekoliko stvari koje možete da uradite za sebe!!!

 

1. ODMOR

 

Brojne studije pokazuju da uzimanje slobodnog vremena povećava našu produktivnost i da je potreban bar jedan CEO DAN odmora i odsustva rada da bi bili relaksiraniji.Probajte, primetićete razliku.

 

2. RASPORED

 

Veoma je primamljivo izaći sa prijateljima i provoditi se do kasnih noćnih sati ali vaše telo ima svoj lični sat i pati kada mu narušimo ritam, što će reći naše telo ima ustaljene fiziološke navike i ima potrebu za ustaljenom satnicom. Spava nam se u odredjeno vreme i potreban nam je određeni broj sati spavanja. Ispoštujte svoje telo i osećaćete se lakše, lepše i opuštenije.

Jedan savet, vikendom ustanite što ranije i imaćete više vremena za zabavu!

 

3.NEDELJNI CILJEVI

 

Ukoliko napravite šta su vam prioriteti za predstojeću nedelju, olakšaćete sebi da se ne davite u manje važnim stvarima a u poslu ćete dati veći doprinos.

 

4.LISTA

 

Uvek imajte napravljenu listu

 

"ŠTA JE VAŽNO I ČEMU DAJETE PRVENSTVO?"

 

5.RELAX

 

Iako vam posao možda ne dozvoljava, potrudite se bar na sat vremena, jedan dan u nedelji da se vidite sa prijateljima.

Preskočite "CHAT" varijantu, pustite na trenutak društvene mreže i ismejte se sa prijateljem uživo.

 

6.HRANA

 

Kupite i isplanirajte obroke tokom vikenda za celu narednu nedelju, to će umanjiti stres i olakšati svaki dan!

 

7.PLAKAR

 

Izbegavajte jutarnje ludilo sa plakarom, pročitajte vremensku prognozu za celu nedelju, uzmite u obzir da li imate posebne 

"dress code" obaveze na poslu i isplanirajte garderobu za celu nedelju.

Osećaćete se RASTEREĆENO!!!

 

8.ORGANIZACIJA

 

Organizujte u kući svoj radni prostor ili prostor za odmor, rešite se suvišnih stvari i stvari koje vas sputavaju da bi ste što manje vremena provodili u sređivanju haosa.

 

9.O PROTEKLOJ NEDELJI

 

Razmislite kakva vam je bila prethodna nedelja, uzmite u obzir i pozitivne i negativne dane i promenite ovu nadolazeću nedelju na osnovu dešavanja od prethodne. Nikako ne ponavljajte greške jer svest o njima donosi uspeh, možda ne iz prvog puta ali svakako u nekom narednom periodu. 

 

10."PROSLAVA"

 

Samo figurativno mislim na reč proslava, ali pod tim mislim da uvek bar osmehom obeležite svoje rezultate, podelite sa prijateljima, deluje veoma inspirativno i za dušu i za telo.

Povezani postovi

Pratite nas