• Isporuka na celoj teritoriji Srbije. Moguće je kašnjenje kod isporuka pošiljaka zbog preopterećenosti kurirske službe..

Hladne zime..

DATUM OBJAVE: 01. 03. 2018

Hladna zima uz topli, crveni napitak..

Zima kao i sva druga godišnja doba, donosi sa sobom niti pune čarobne, zimske atmosfere. Pravi zimski duh dolazi u grad, ulazi na vrata i boji naše krovove u belo. Ponekad taj opasni, ljuti mraz, ume da oslika naše prozore i pretvori ih u pravo remek delo. Vreme za tople čajeve, dobre filmove i mekane ćebiće još uvek traje. Nekada najbolje rešenje i trenutke spokoja pronalazimo u jednoj čaši vina. Zašto ovoga puta se ne bismo družili sa ovom varljivom zimim uz toplo kuvano vino. Miris cimeta i prozirni, vreli dim, crvenog, sočnog napitka. Kada naši rumeni obrazi nemaju mira i našim rukama treba nešto toplo da ih zagreje, opustimo se uz dobro kuvano vino. Šolja, dve ili tri, biće dovoljna dok nam je ova zimska idila u gostima. 

Prihvatajmo pozitivno sve što nas okružuje, i svaki trenutak će se pretvoriti u uživanje. 

 

Recept za kuvano vino

 

Možda ima boljih načina da se zagrejete u ovim zimskim danima, ali teško da ima ukusnijeg!

 

Sastojci:

1l crvenog vina 
250 ml vode 
4 supene kašike kristal šećer 
2 kafene kašike karanfilića 
½ kafene kašičice cimeta
nekoliko suvih šljiva
šaka suvog grožđa 
narandža sečena na kolutove

Priprema:
U dublju šerpu sipati vodu i začine. Kada sve proključa, ukloniti sa vatre i sipati u čaše ili šolje koje podnose visoku temperature, a u koje ste predhodno narezali kolutove narandže.

Uživajte.

Povezani postovi

Pratite nas