• Isporuka na celoj teritoriji Srbije. Moguće je kašnjenje kod isporuka pošiljaka zbog preopterećenosti kurirske službe..

Pedeset nijansi......

DATUM OBJAVE: 02. 07. 2016

Crvene, plave, žute, zelene, ljubičaste

Boje su sve.

 

Švajcarski slikar, dizajneri teoretičar Johanes Itten jednom je rekao " Onaj ko želi da postane gospodar boje mora videti, osetiti i doživeti svaku boju  pojedinačno u svojim beskrajnim kombinacijama sa svim drugim bojama."

 

Sa njima bojimo svet oko nas, naše misli, naš ambijent.Boje odaju naš stil, boje nas odredjuju.

Magija boja počinje njihovim osnovnim poznavanjem, tri boje čine osnovu, žuta, crvena i plava a njihovim mešanjem dobijamo sve ostale.Takodje možemo ih podeliti u tople, crvena, narandžasta koje su veoma intezivne deluju podsticajno i obično ih koristimo na manjim predmetima ili površinama i hladne na primer, plava i njene nijanse.U ovoj raznolikoj paleti naravno  nedostaju dve jedinstvene i veoma omiljene, crna i bela.

U enterijeru je veoma bitna kombinacija boja,dokazano je da one imaju snažan psihološki uticaj na naše emocije.

Narandžasta ima svečanu notu i stvara osećaj jake energije, žuta deluje motivaciono, izaziva radost i raspoloženje, crvena može da uzburka emocije i popravi raspoloženje.

Tu su i hladne boje, ljubičasta,  divno izgleda u svojoj mističnosti dok zelena izaziva osećaj mira i opuštenosti.

Kombinacije su razne, obično vodimo računa da u enterijeru tri boje zatvore krug, jedna osnovna i druge dve koje je prate čineći kontrast.

Ako se igramo bojama naravno  potrebno nam je osnovno znanje.Odredjene prostore možemo oplemeniti i dati im ono potrebno da bi ambijent prijao oku i bio mesto za uživanje.

Svetlim prostorima prijaju mirne boje dok tamnim odgovaraju jake i smele koje vizuelno nadoknadjuju svetlost koja fali.

Bojama možemo napraviti čudo, osvežiti, pojačati ili umanjiti doživljaj .

 

 

Uživajte u bojama koje Vama prijaju.

 

Povezani postovi

Pratite nas