• Isporuka kurirskom službom, platite pouzećem, u bilo kom mestu u Srbiji.

Kako vizuelno povećati prostor

DATUM OBJAVE: 16. 08. 2017

 

Nedostatak prostora je veliki prolem svakodnevnice i velike većine ljudi.

To često postaje prava bitka jer domovi izgledaju skučeno , maleno, prenatrpano....

Život u takvom prostoru ne izgleda ni malo ugodno a vizuelni deo je onaj koji najviše opterećuje.

Međutim postoji puno načina i trikova kako na pravi način organizovati prostor i vizuelno ga povećati.

 

Veliku ulugu u uređenju malih prostora igraju boje zidova i nameštaja.Plafon se u ovakvim prostorima nikada ne farba u tamne boje a takođe je ista situacija i bsa zidovima , mada tu ponekada može da se napravi ustupak i oboji jedan zid u neku jaču boju.

Mali prostor traži puno svetlosti i zbog toga se tamne boje nikako ne uklapaju jer vizuelno odvlače svetlost, zbog toga treba koristiti svetle boje. Preporučljivo je naročiti farbati svetlim bojama zidove na kojima se nalaze prozori jer oni reflektuju svetlost.

Iako životnio prostor traži naš lični pečat i pravo uživanje nastaje tek kada unesemo nešto lično, ipak u malim prostorima treba voditi računa o tim detaljima i njihovom uklapanju.

Odlučite se za detalje koji Vam najviše znače, naravno da je nekada odluka teška jer ima puno stvari sa određenim značenjima.

Ali ni to nije zabrinjavakjuće, spakujte ih u kutije i odložite a ujedno će to biti prilika da ih u nekom periodu zamenite sa postojećim i osvežite porostor.

 

Kada je reč o komadnom nameštaju, za male prostore birajte jednostavan i funkcionaklan nameštaj.Takodje ti veliki komadi takođe nisu dozvoljeni u tamnim bojama. Tamne boje ostavite za druge detalje poput tepiha, lustera koji će dati kontrast ovakvom prostoru.

Igra ogledalima pored dekorativne namene može uveliko da poveća vizuelno prostor a i da ga oplemeni.

 

 

 

 

Povezani postovi

Pratite nas